En paus från bilder?

En paus av konstiga bilder är enligt mig relativt behövligt för tillfället. Därför kommer nu del 1 av min kritikerrosade novell. MVH Något jävligt coolt hemligt namn

18-åringen som kröp ut genom fönstret och hittade en hest på en fest


Del 1


Den tjugosjunde maj, tvåtusenelva, en helt jävla vanlig solig morgon.
Ja, om man bortser från det faktum att dagen innan hade Frida celebrerat sin artonde födelsedag.

Frida öppnade ögonen bestämt, fastän hon var så trött att hon likväl kunde sovit 2 timmar till, men nu hade hon ju precis fyllt år och då kunde hon ändå gå upp och leka med sin födelsedagspresent, en SodaStream Genesis Titan köpt på elgiganten av hennes föräldrar.
Hon började först med att göra en flaska kolsyrat vatten, smaksatte det med 25 droppar citron-lime bordsvattenarom. Efter att SodaStream maskinen pruttat ifrån sig det där ljudet som den gör när flaskan är full av koslyra, skruvade hon loss flaskan bestämt och oförskämt och satte på korken igen. Då slog det henne, hennes humör ändrades från det där barnsligt glada humöret innan julafton till humöret man är på precis efter att ens favoritbowlingklubb just förlorat den senaste matchen mot rivalerna, hon var ju inte ens sugen på kolsyrat vatten smaksatt med 25 droppar citron-lime bordsvattenarom. Frida bestämde hon sig för att ta den andra flaskan, den enda flaskan som för tillfället var tom, och göra något hon verkligen ville ha. Hon öppnade kylen och plockade ut mjölken, vände sig sedan om och ställde sig på tå för att med sin inte så långa kropp nå hyllan ovanför sig, hon plockade ut O’boypaketet som hon hade fått av en god vän som ville göra henne på bra humör. Samma sekund som hennes hand rörde O’boypaketet hon fått av en god vän ändrades hennes humör igen. Hon log, inte för att hon tänkte på sin goda vän, utan för att hon tänkte på hur gott det skulle bli med SodaStreamad O’boy.

Medans hon stod och blandade ner O’boyen i den numer mjölkfyllda SodaStream-flaskan ståendes på köksbänken kom hon och tänka på den där låten som Björn Gustafsson sjöng i Linköping till Carina Berg. Frida är relativt känd för otroligt dåliga simultanförmåga. Tankarna blandat med hennes dåliga simultanförmåga resulterade i att flaskan blev överfyllt av O’boypulvret. Köksbänken fick även lite pulver på sig och även golvet. ”Men vad gör det egentligen? Jag ska ju få SodaStreamad O’boy!” Tänkte Frida och log ännu mer. Hon skruvade på korken och skakade flaskan som en maracas till en väldigt hetsig och snabb låt.

Nu var det dags! Huvudnumret! SodaStreamad O’boy! Frida kunde knappt bärga sig, hon skruvade på den O’boyfyllda flaskan i maskinen och drog i ”dra-i-den-här-spaken-för-att-fylla-flaskan-med-kolsyra”, efter det följde 5 långa sekunder av injektionering av kolsyra följt av ett inte allt för sexigt pruttljud som tydde på att flaskan var full av kolsyra.

Nu var det dags. Hon kände att meningen med livet helt plötsligt var innuti en SodaStream-flaska precis framför henne. Hon skruvade av korken, Frida tyckte det pös ovanligt mycket för att vara O’boy innan hon kom på sig själv. Hon stannade upp i 2 sekunder bara för att tänka efter om hon behövde ett glas, även där kom hon på sig själv. ”Pfft, glas? Magiska drycker ska drickas ur flaskor, det har jag sett på Asterix & Obelix och även Bumbibjörnarna.” Tänkte Frida.

Hon förde flaskan mot munnen och kände den underbart goda lukten, hon tog en klunk, sänkte flaskan och tänkte efter i ett fåtal sekunder. Det var det godaste hon druckit! Inte bara det godaste, det var även det  konstigaste hon druckit, den konstiga smaken gav konstiga idéer. En glödlampa tändes ovanför hennes huvud, hon hade råkat komma åt ljusknappen på väggen. Hon tittade förvånat på lampan innan hon insåg att det var hon som hade tänt den, släckte den igen och fortsatte tänka. ”Jag vet!” mumlade hon. Enlig Frida hade hon precis fått världens bästa idé. Hon ville helt plötsligt krypa ut genom fönstret och rymma. Utan att direkt tänka efter så gjorde hon det. Hon skruvade på korken på den O’boyfyllda SodaStream-flaskan som hon precis druckit ur och tog den under armen och närmade sig fönstret. Med lugn öppnade hon fönstret och gjorde precis som hon alltid velat, hoppa ut och bara rymma. Fast det hon inte räknande med var att hon fick sällskap av en O’boyfylld, nyköpt SodaStream-flaska. ...


Kommentarer
Postat av: Alex

2011-10-08 @ 15:51:38
Postat av: Frida

Sjuk i huet

2011-10-08 @ 15:52:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0